Monday, July 4, 2011

Udang Masak Black Pepper


This was cooked as a lauk on the side dengan nasi goreng aku hari tu. Boleh tahan sedap jugak lah.

We're so used to ayam/daging masak black pepper. Tapi udang?? Am a bit sceptical at first. Tapi sebabkan deme published kat dalam Majalah Rasa, aku pk sure dah tried and tested kan. Hopefully sedap lah.

And true enough, memang sedap. Tak sedap kalu, kesian lah udang-udang besar yang mak aku kasi ni. Harus aku basuh jugak nanti. Tapi sebab sedap, selamat lah them udang kami anak beranak dah makan.

So, here's the recipe:

INGREDIENTS:

  • Minced bawang merah+putih+halia
  • Udang
  • Sos tiram
  • Kicap
  • Cili merah+hijau - hiris nipis
  • Bawang besar - hiris nipis

METHOD:

  1. Tumis minced bawang merah+putih+halia
  2. Masukkan udang. Masak till separa masak
  3. Masukkan sos tiram+kicap sikit
  4. Masukkan cili merah+hijau and bawang besar. Siap untuk hidang.
Highly recommended. Hubby puji sajek. Macam makanan restoren pun yer. Aceh...

No comments:

Post a Comment